centrumparkeren
centrumparkeren
parkeren Florence is niet geschikt om op straat te parkeren. In Centro Storico mag niet geparkeerd worden. Buiten dit centrumdeel alleen op plaatsen gemarkeerd door blauwe lijnen. Let wel: De witte en gele parkeerplaatsen zijn voorbehouden aan vergunninghouders en gemeentelijk personeel.

parkeren florence

ZTL zone Florence

Centro Storico Florence is een ZTL zone (“Zona Traffico Limitato”). Rijden en parkeren in de ZTL zone is hier verboden voor niet-ingezetenen. De zone is van kracht op maa t/m vrij van 07.30-19.30 uur en op zaterdag van 07.30-18.00 uur. Verblijft u in een hotel binnen de ZTL zone dan moet u uw hotel verzoeken om vroegtijdig een parkeervergunning aan te vragen. Wees voorzichtig: de controle gaat automatisch met camera's en is zeer strikt.

BETAALD PARKEREN FLORENCE

In het centrum van Florence geldt betaald parkeren op:
parkeren florence • maandag t/m zaterdag van 08.00-20.00 uur
• parkeertarief : 1e uur € 2.00, daarna € 3.00/uur.
Houdt rekening mee dat op bepaalde dagen in de maand de wegen schoongemaakt worden en dat dan die wegen vrij van auto's moeten zijn.

Parkeerterreinen Florence

Op de volgende parkeerterreinen, op 10-15 munten loopafstand van het centrum, kunt u goed parkeren:
• Fortezza da Basso
• Porta al Prato
• Piazza Ghiberti (San Ambrogio)
• Piazza Beccaria
• Piazza della Libertà
• Porta Romana

Vrij parkeren Florence

parkeren florence Vrij parkeren is moeilijk te vinden in Florence. Het dichtstbijzijnde plaats is Piazzale Michelangelo. In de zomertijd wordt dit plein wel vaak gebruikt voor evenementen en is parkeren dan niet toegestaan.

Parkeergarages in Florence

parkeren florence Goed kunt u parkeren vlakbij het historisch centrum in een van de parkeergarages, die vrijwel allemaal 24/7 open zijn. Parkeertarief : € 1.60-3.00/uur, dagtarief € 20,00. Lijst parkeergarages Florence

Met veel plezier geven wij u gratis parkeertips. Soms veranderen tarieven, let daarom altijd bij het parkeren op de parkeertarieven op de parkeerautomaat Heeft u een foutje gezien of wilt u een tip doorgeven?
Neem contact op